Capítulo 11: España en el siglo XX

Dette kapitlet handler om Spania i det 20. århundre. Den første teksten, La cultura en Barcelona, begynner med en kommentar til romanen La sombra del viento (Vindens skygge), av Carlos Ruiz Zafón, som igjen blir utgangspunkt for en samtale om Barcelona. Guttene i Paranoia gjør en quiz om kulturen i Barcelona som de finner i avisen, og slik blir dere presentert for en del kjente navn som Gaudí, Dalí og Miró. I Además er det mer informasjon om Barcelona og modernismen som preger byens arkitektur. 

Den andre teksten i kapitlet er en kort tekst om Den Spanske Borgerkrigen og en Además med informasjon om krigen og dens følger for Spania. Den tredje teksten, La transición, er en samtale mellom Javier og Vicente, eieren av El Gato Negro, som forteller litt om hvordan han opplevde tiden etter Francos død og alle de politiske reformene som ble gjennomført i Spania.

Kapitlet slutter med en fordypningstekst om romanen som kapitlet begynte med, La sombra del viento. Dere kan også lese et utdrag fra romanen.

Det grammatiske tema som dette kapitlet presenterer, er passive strukturer.

Sonido

La cultura en Barcelona [01:15]
Last ned mp3 [519.6 kb]
Test sobre Barcelona [01:29]
Last ned mp3 [614.0 kb]
La guerra civil [01:06]
Last ned mp3 [455.7 kb]
La transición [02:00]
Last ned mp3 [823.7 kb]
Cappelen Damm

Sist oppdatert: 19.06.2008

© Cappelen Damm AS