Capítulo 10: América Latina ayer y hoy

Kapittel 10 foregår i kultursenteret Casa de las Américas i Havanna. Clara, Ernesto og Soledad besøker en fotoutstilling om latinamerikansk historie, Imágenes de un siglo. Utstillingen er delt inn i ulike saler for ulike deler av Latin-Amerika. De tre vennene besøker to saler, og de kommenterer bilder fra henholdsvis Den meksikanske revolusjon, USAs intervensjon i Guatemala, Den kubanske revolusjon, Sandinist-revolusjonen i Nicaragua, militærkuppet i Chile og  Mødrene på Maiplassen. Det er tydelig at Soledad befinner seg lenger til høyre politisk enn Ernesto og Clara. En mystisk mann ser ut til å følge etter de tre vennene, og etter hvert blir de så redde at i hvert fall Ernesto og Soledad flykter fra utstillingen uten å ha sett hele. 

Foruten Imágenes de un siglo, inneholder kapittel 10 sangen La Cigarra, vitsen Libertad de expresión, et økonomisk kart over Latin-Amerika og en fordypningstekst om Isabel Allende.

I dette kapitlet møter dere konjunktivformer for første gang. Tekstene inneholder en rekke setninger som uttrykker forbud, og da må man bruke konjunktivformer på spansk.

Sonido

Imágines de un siglo [00:32]
Last ned mp3 [226.2 kb]
México, Centroamérica y el Caraibe [04:06]
Last ned mp3 [1.7 Mb]
Cappelen Damm

Sist oppdatert: 19.06.2008

© Cappelen Damm AS