Capítulo 7: Inmigrantes en España

Dette kapitlet handler om innvandrere i Spania, og et viktig poeng er at Spania nå også er et land med større innvandring enn utvandring. Kapitlet inneholder tre korte tekster. Den første, Dos inmigrantes ecuatorianas en Madrid, er en samtale mellom to ecuadorianske kvinner som jobber i Madrid. Ecuadorianerne er for øyeblikket den sterkest representerte nasjonaliteten blant innvandrerne i Spania. 

I den andre teksten, Planes para el fin de semana, får dere lære viktige strukturer for å planlegge fritiden.

I den tredje teksten, Rosa va a una entrevista, spør Rosa om en adresse. Teksten inneholder de mest brukte ord og strukturer for å forklare veien.

Kapitlet inneholder også sangen Clandestino, av Manu Chao, som også handler om innvandreres situasjon. Den siste teksten er en fordypningstekst, et brev fra en meksikansk ulovlig innvandrer i USA til hans fetter, som også planlegger å krysse grensa.

Når det gjelder grammatikk, behandler kapitlet kondisjonalis (preteritum futurum) i en sammenheng der det er naturlig: snakke om problemer og be om råd, samt snakke om hypotetiske situasjoner. Kapitlet behandler også kondisjonalis for å uttrykke høflige anmodninger.
Cappelen Damm

Sist oppdatert: 17.06.2008

© Cappelen Damm AS